Apie Lietuvą bulgariškai!

Bulgariško leidinio “Evropa2001″ 6-ame numeryje, išleistame 2009 metais, rasite nemenką informacijos pluoštą apie Lietuvą bulgarų kalba.

Leidinyje supažindinama ne tik su Lietuvos istorija, kultūra, religija, kalba, bet ir dabartine ekonomine situacija, Lietuvos-Bulgarijos santykiais.
Европа2001 leidinio viršelis
Jame rasite specialiai “Evropa2001″ žurnalui skirtą interviu su buvusiu Lietuvos ambasadoriumi Bulgarijoje Arūnu Vinčiūnu bei buvusiu Lietuvos užsienio reikalų ministru Vygaudu Ušacku.
Taip pat numeryje plačiai aptariamas visuomenės veikėjo, pirmojo laikraščio “Aušra” redaktoriaus, Nepriklausomybės Akto signataro Jono Basanavičiaus (1851-1927) gyvenimas ir veikla.
Lietuvai skirtas “Evropa2001″ numeris iliustruotas puikiomis keliautojo, fotografo, dokumentinių filmų autoriaus Mariaus Jovaišo fotografijomis iš albumo “Neregėta Lietuva”.

“Evropa2001″ yra dvimėnesinis žurnalas, bulgarų kalba pristatantis įvarias Europos šalis, jų kultūrą, ekonomiką, tradicijas bei socialinę politiką. Publikuojama nuo 1994 metų, “Evropa2001″ jau yra apžvelgusi daugelį valstybių: nuo egzotiškojo Kipro iki šiaurietiškos Suomijos. Lietuva yra viena pirmųjų Baltijos valstybių pristatyta leidinyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.